Півшляху під "Кривавим місяцем".

Пам'ятайте, що купуючи щось в інтернеті - ви робите це на свій страх і ризик. І  взагалі відповідальність за будь-які прийняті вами рішення повністю лежить на вас!




Минулого тижня катав на Нову пошту по посилку із залізками для свого Джантика. Про них та про саму поїздку буде трішки нижче, а спочатку кілька слів про "вічне": коли щось замовляю через інет - то доставку в Бар вибираю на перше відділення Нової пошти, бо воно має зручну велопарковку розміщену перед самим входом в приміщення:

Цей паркувальний майданчик, як і цілий ряд інших, ми облаштували в ході проекту "Велосипедне місто - здорове місто!". Шкода, що одну стійку пошкоджено автомобілем, скерованим горе-водієм до порогу приміщення.

 Робітники Нової пошти розповіли, що автомобіль тоді понівичило ще більше, ніж парковку.
 Цікаво: в якому стані тоді те авто, що в'їхало на велопарковку піцерії "Bari-Bon"?
Джерело фото: допис з сайту м.Бар
Хто зробив перше і друге не відомо.

Тепер про залізячки, по котрі я їздив на Нову пошту.

Ось вони: 
Я собі вибрав різні колодки.
Про різновиди колодок для дискових гальм
можна дізнатись з цікавого відео.

Новесенькі гальмівні колодки невідомого китайського виробника, який своїми низькими цінами піднімає купівельну спроможність нашого брата. Купував я їх не в Китаї а у нас, в українського продавця.

Достались вони мені з невеличкою пригодою: минулого року, приблизно в цю ж пору, я знайшов цікавий сайт, на якому окрім доброї сотні різновидів гальмівних колодок представлені ще й різні велосипедні дрібнички та невеличкий асортимент туристичного спорядження. Погортав я його сторінки, переглянув пропозиції. Приємно вразили ціни. Зареєструвався, перевірив зв'язок з продавцем: зателефонував на один із вказаних на сайті телефонних номерів - відповіли одразу. Порозпитував про цікавий мені товар, отримав консультацію. Потім замовив окуляри, підсидільний хомут, гідратор (питну систему) та комплект гальмівних колодок. Посилку отримав за два дні - тобто можна сказати, що товар відправили миттєво.

Якість того товару, що я отримав, була більша за ціну, бо користуюсь по нині. Правда колодки вже помітно зносились і скоро прийде пора їх міняти. А щоб ця пора мене не застала зненацька - вирішив завчасно їх замовити на тому ж сайті, що й торік.

Знайшов вночі лінк, зайшов на сайт, вибрав колодки і зробив вже відомим мені способом замовлення з надією, що вранці отримаю номер товарної накладної як і минулого разу (платити потрібно наперед)...

Пройшов день.
Почався другий.
Тиша.

Я почав трохи нервувати та дзвонити за вказаними на сайті телефонами - виклики йдуть, але відповіді - нуль. Це мене розпалило ще більше: написав гнівного листа на пошту магазину та в повідомлення його сторінці у фейсбук з вимогою повернути кошти.

Третього дня після замовлення мені відписав у приват власник: "Вибачте... я зараз у відпусці. Відіслати зможу тільки через чотири дні або поверну гроші, якшо замовлення вже не актуальне". Я подумав, що власник міг розмістити якесь оголошення у себе на сайті, мовляв УВАГА! ПРОТЯГОМ ТАКОГО-ТО ТЕРМІНУ ЗАМОВЛЕННЯ ВІДПРАВЛЯТИМУТЬСЯ ІЗ ЗАПІЗНЕННЯМ, БО МИ ЛЮДИ І ПОЇХАЛИ ВІДПОЧИВАТИ... Тому відповів ось так: "Можемо домовитись, якщо  доставка буде за  Ваш рахунок", - на що отримав згоду.

І от настав момент, коли прийшло СМС повідомлення з Нової пошти "отримайте відправлення". Приїхав на пошту, про всяк випадок, окрім паспорта, взяв ще й жменьку грошей, але все обійшлось - продавець оплатив вартість доставки, як і обіцяв. Власне це мене й спонукало до написання цієї статті.

РЕКОМЕНДУЮ до уваги магазин kolo.mk.ua, його також можна знайти у фейсбук.

О, ледь не забув: наша спільнота також має торгову площадку у фейсбук: група "Ринкова площа", де будь-хто з її учасників може безкоштовно розмістити свої товари, що відносяться до велосипедної та довколавелосипедної тематики, головне щоб оголошення відповідали правилам спільноти. Це єдине місце в спільноті, де самостійно можна розміщувати торгові оголошення, а найцікавіші з них адміни поширюють в інші підгрупи спільноти.

У "Ринковій площі" на даний момент представлена величезна кількість пасивної світлотехніки від Харківської ГО "Безпека пішоходів та велосипедистів".


Про пасивну світлотехніку та про її необхідність в блозі є окрема стаття.

Тих, кого ще не втомила моя писанина, далі чекає кілька фоток з самої поїздки.

Пам'ятаєте, минулого разу я показував фото де все в інеї?
А тепер картина кардинально протилежна, і на колеса вже намотувалось все. Таке враження, що зима і весна зараз працють позмінно: тиждень - через два. До речі зараз, 09.02.2018 - чергує зима.

За три дні до того

За три дні до цього.

За три дні до цього

За три дні до цього.

Отак от їхалось:


Якщо ви дивились відео - то помітили, що був я не лише на пошті, а сновигав по місту. Все це були пошуки родзинок із синього винограду.  Як виявилось - в Барі його не купиш, а так було потрібно. :/

Ну і нарешті: найголовніше - КРИВАВИЙ МІСЯЦЬ!

Того дня я, як завжди досидівся в місті до темряви (добре, що ще не всі мої друзі виїхали з нього, і є до кого зайти в гості), а потім виїхав в ніч. Нічні поїздки - одне із моїх улюблених занять і по завершенні багатьох із них я часто-густо зарікаюсь повторювати таку справу знову, та  дарма, але то вже зовсім інші історії.

Як виявилось, напередодні було рідкісне астрономічне явище - не просте місячне затемнення.

Мені сподобався вид Місяця крізь хмари. Зробив кілька знімків нашого мовчазного світила, а коли вже вдома їх переглядав - то виявилось, що всі вони мають різні відтінки - і це заворожує. Фото представлені без обробки, лише обрізка країв. Не знаю чи то просто збіг обставин, чи відголоски того явища, а, можливо, просто глюк камери, але результат ось такий.


P.S.: Що я можу сказати: ти це зараз читаєш, а я тобою пишаюсь. Можливо ми навіть не знайомі, але я всеодно тобою пишаюсь - бо ти людина, яка витримала цю муку та дочитала мою розповідь до кінця.

Якщо тобі було цікаво - поділись статтею з друзями, най також помучаються, щоб було більше дюдей, якими можна пишатись, адже, можливо, колись я побачу твій репост в мережі, і тоді знатиму хто мені допомагає, та для кого я пишу. Підписуйся на цей блог. Так ти зможеш читати наші роповідді прямо у своїй електронній пошті.
Дякую за увагу!

Коментарі