ДТП за участі велосипедиста.


 Жахлива ДТП на пішохідному переході.

Відео з місця події.



Природний відбір в дії - як це не прикро звучить, але в природі не підготовлені до життя особи дуже часто не виживають, доведено Дарвіном.
Дівчинку шкода, водієві співчуваємо, маємо надію, що слідство його виправдає.
Подробиці - дивіться у відео:

Це відео навмисно змонтоване з двох джерел: із сайту "vinbazar.com" та із нашої імпровізованої "барської камери спостереження", може так до барчан дійде: через аналогію. Бо до цих пір наші статті з безпеки, бесіди, лекції та пояснення на масових зборах, а також перемовини з місцевою владою, що переходи потрібно обладнати спеціальними попереджувальними "рекламними плакатами" результатів не дали: в Барі велосипедисти, як їздили по зебрі на великах так і їздять, як трирічні у присутності мамочок - так і сивочолі, ба' - навіть працівники веломагазинів.
Так само не дали результату і публікації з безпеки у соцмережах: поширення користувачами практично нульові, а от крику і ґвалту зі сторони "Базобушків" та йому подібних про низьку велокультуру в місті більше, ніж достатньо - звісно: паскудити легше, ніж навчати або створювати.

Люди такі створіння, що "чухатись" і розводити руками починають тоді, коли вже все сталось, мовляв "хто ж знав, що так буде". А так, бл..дь, точно буде, бо в Барі на зауваження мамці, що навіть своє трирічне маля вона має привчати переводити велосипед по зебрі, а не їхати - почуєш від тієї мамці: "Ото матимеш (вирізано цензурою) своїх - то їх і навчай, +ще в три поверхи над інтелектуальної лексики", що починаєш задумуватись, як  (ця крива лінія з латині)   вона сама дожила до дітородного віку. Та що там, молоді мамці - в Барі навіть від сивочолого діда, який був великим керівником десь в органах, на зауваження спішитись на зебрі, почуєш пораду почитати і вивчити правила... Блін, це ще питання хто їх має вивчити..

Тож перед тим, як щось коментувати, або казати, що ми жорстокі до чужого горя - знайте ми маємо співчуття, але не маємо жалю до людської тупості.    Перед тим, як щось коментувати - подумайте, що корисного, повчального, навчального, застережного ви поширили з інтернету замість пліток і "гівновентиляторних" постів? Як ви подбали про безпеку своїх дітей? А якщо вони мають велосипед - ви пояснювали їм правила власним прикладом? Ви переводили свій велосипед по зебрі, коли ваше маля ще було в дитячому кріслі, ви купили своїй дитині шолом? А самі ним користуєтесь? А світловідбивачі у вас є не на велику, а на одязі? Ви хоч знаєте про них? А дорогу ви переходите в дозволеному місці? А переходячи дивитесь по сторонам підчікуючи найбезпечнішого моменту, чи задерши голову сунете по діагоналі у будь-якому місці та ще й з мобілкою замість мозку?
Чи ви чекаєте, що все за вас зробить вихователь, школа, громадська організація, мер чи хтось із марсіан?

Наївні: за вас все зробить природній відбір, а суть цього процесу полягає в тому, що в природі виживають ті, хто найкраще підготовлений до життєвих небезпек, і підготовка ця починається з родинного гнізда, а не з університету...
Висновки робіть самі.


....

Певно статтю варто дописати, тому текст далі - це реакція на коментар до поширення статті у фейсбуці.
Цікаво коментаторка читала саму статтю? Швидше за все - ні, і правила дорожнього руху - також ні. 
Як Ви, читачі думаєте? До чого тут Бар? А може це якраз і є та мамця з малятком, про яку йшлося у статті?

  

Коментарі

  1. Мене особисто дратують велосипедисти на тротуарах...великі дяді і тьоті шурують по тротуару.... для цього є узббіччя дороги...а в цей час ідуть дітки зі школи і рулі велосипедів так близько проходять від голівок дітлахів...як пояснити недоумкам,що по тротуару звелосипедом треба йти,а не мчати на швидкості,а взагалі, в нас не такий загружений рух на дорогах і тротуари теж в ямах....

    ВідповістиВидалити
  2. Якщо м'яко і культурно - то так: https://sites.google.com/view/velobar-org/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D0%B0/%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4-%D1%83-%D0%BF%D1%96%D1%88%D0%BE%D1%85%D1%96%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%85-%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%85?authuser=0 У нас це було однією із лекцій, але на неї прибуло всього півтора десятки велосипедистів.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

veloБар